П`ятниця, 19.04.2024, 18:49
ВІДДІЛ ОСВІТИ КРОПИВНИЦЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Останні матеріали
[28.01.2020]
Паспорт програми місцевого бюджету на 2020 рік (5) 
[28.01.2020]
Паспорт програми місцевого бюджету на 2020 рік (4) 
[28.01.2020]
Паспорт програми місцевого бюджету на 2020 рік (6) 
[28.01.2020]
Паспорт програми місцевого бюджету на 2020 рік (3) 
[28.01.2020]
Паспорт програми місцевого бюджету на 2020 рік (2) 
[28.01.2020]
Паспорт програми місцевого бюджету на 2020 рік (1) 
[28.01.2020]
Наказ начальника відділу освіти Кропивницької РДА від 16.01.2020 року № 12-аг "Про затвердження бюджетних програм на 2020 рік" 
[13.01.2020]
Положення про відділ освіти Кропивницької районної державної адміністрації Кіровоградської області 
Статті
[29.11.2017]
Графік ЗНО-2018
[25.10.2013]
Виховуємо вдячних та турботливих нащадків
[23.09.2013]
Освітні округи
[23.09.2013]
Про роботу освітніх округів Кіровоградського району
[23.09.2013]
Про роботу опорних навчальних закладів району
[20.09.2013]
Порядок проходження медогляду учнями ЗОШ
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 21 » Конференція «Формування творчої особистості: діалог з В.О. Сухомлинським»
13:57
Конференція «Формування творчої особистості: діалог з В.О. Сухомлинським»

Про підсумки проведення науково-практичної конференції «Формування творчої особистості: діалог з В.О. Сухомлинським» з нагоди відзначення 95-річчя від дня народження О.Сухомлинського

14 травня 2013 року, відбулась науково-практична конференція «Формування творчої особистості: діалог з В.О. Сухомлинським» з нагоди відзначення 95-річчя від дня народження В.О.Сухомлинського.

 У пошуках шляхів розбудови сучасної національної школи в Україні освітяни нашого району все більше скеровують свої погляди до творчого доробку видатного педагога-гуманіста.

Творчість В.О. Сухомлинського з кожним роком залучає все більше уваги наукової і педагогічної громадськості, як у нашій країні, так і за кордоном. І це не випадково. Розроблена ним педагогічна система не тільки збагатила педагогічну науку новаторськими ідеями і положеннями, внесла вклад як у теорію, так і в практику навчання і виховання, але й створила значний, революційний етап у розвитку вітчизняної педагогічної думки.

«Працю вчителя ні з чим не можна порівняти, ні зіставити, – вважав В.О. Сухомлинський. – Ткач уже через годину бачить плоди своїх турбот. Сталевар через кілька годин радіє з вогненного потоку металу – це вершина його мрії; орач, сіяч, хлібороб через кілька місяців милується колосками і жменею зерна, вирощеного в полі… А вчителеві треба працювати роки і роки, щоб побачити предмет свого творіння; буває, минають десятиріччя, і ледве-ледве починає позначатися те, що ти замислив; нікого так часто не відвідує почуття незадоволення, як учителя; ні в якому ділі помилки і невдачі не ведуть до таких тяжких наслідків, як в учительському».

 Учасників конференції привітали заступник районної ради Кіровоградської райдержадміністрації Маліцька Тамара Леонтіївна та заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту Тимошенко Наталія Павлівна.

Гуманістичні ідеї В.О.Сухомлинського міцно вкоренилися і в роботі навчальних закладів Кіровоградського району.

Кіровоградський район багатий на творчих, активних, успішних педагогів. В цьому ми постійно переконуємося, пишаючись здобутками освітян району.

Учасники Конференції констатували, що педагогіка В.Сухомлинського є особистісно-орієнтованою, базується на дитиноцентризмі, за якого дитина – людина розглядається як найвища цінність. Вона має бути оточена добром, ласкою, повагою, мудрою любов’ю; мати право на власну думку і власну помилку, відчути її наслідки і зробити певні висновки; бути активним учасником педагогічного процесу, що в результаті сприятиме виробленню гуманних поглядів на життя та дотриманню гуманістичних принципів у життєвих контактах з оточенням.

У виступах педагогів акцентувалася увага на актуальності, сучасності, багатоаспектності та перспективності педагогічного доробку В.О.Сухомлинського, презентувалися здобутки педагогічного досвіду освітян району, які активно впроваджують ідеї В.О.Сухомлинського в навчально-виховний процес. За результатами обговорення доповідей та виступів вироблено рекомендації. 

На високому методичному рівні були підготовлені змістовні виступи педагогів.

Всіх доповідачів та учасників Конференції відзначено подяками відділу освіти, молоді та спорту Кіровоградської райдержадміністрації за вагомий вклад в розвиток освіти району та творчу реалізацію ідей В.О.Сухомлинського, зокрема:

  • Грищук Маргариту Василівну, заступника директора з виховної роботи Созонівського НВК; 
  • Забеділіну Людмилу Василівну, заступника директора Клинцівської ЗШ І-ІІІ ступенів; 
  • Хлань Валентину Гордіївну, директора Веселівського НВК; 
  • Лісовську Валентину Миколаївну, керівника творчої групи вчителів початкових класів Аджамської ЗШ І-ІІІ ступенів; 
  • Криволапову Валентину Дмитрівну, вчителя математики Созонівського НВК; 
  • Компаніченко Яну Миколаївну, вчителя англійської мови Созонівського НВК; 
  • Чернявського Валерія Семеновича, заступника з НВР Грузьківського НВК; 
  • Мокряк Наталію Миколаївну, педагога – організатора Крупської ЗШ І-ІІІ ступенів; 
  • Горлову Людмилу Вікторівну, керівника шкільного методичного об’єднання вчителів початкових класів Катеринівської ЗШ І-ІІІ ступенів; 
  • Бузуляк Зою Борисівну, керівника шкільного методичного об’єднання вчителів початкової та дошкільної освіти Високобайрацького НВК; 
  • Курлову Оксану Михайлівну, вчителя математики Первозванівської ЗШ І-ІІІ ступенів; 
  • Губенко Галину Юріївну вчителя-методиста світової літератури та російської мови Великосеверинівської ЗШ І-ІІІ ступенів; 
  • Галь Олену Володимирівну бібліотекаря Назарівського НВК; 
  • Гриб Валентину Кирилівну, вчителя зарубіжної літератури та російської мови Кіровської ЗШ І-ІІІ ступенів.

Відрадно і те, що молоде покоління може зазирнути у «Школу радості», осягнути ази людяності. Це довели учні Созонівського НВК, представивши виступ про видатного педагога як вчителя-гуманіста, творця педагогічної системи, в центрі якої перебуває дитина як унікальна особистість.

Учасники конференції мали змогу оглянути тематичну виставку «Криниця мудрості В.О. Сухомлинського невичерпна», що презентувала найрізноманітніші аспекти педагогічної діяльності освітян району. У виставці взяли участь 24 навчальні заклади. Найкраще оформлення та змістовні матеріали представили: Первозванівська ЗШ, Бережинська ЗШ, Соколівська ЗШ, Іванівська ЗШ, Созонівський НВК.

Слід відмітити оформлення та якісну підготовку матеріалів на виставці адміністрації та колективи шкіл: Великосеверинівської, Володимирівської, Оситнязької ЗШ, Івано-Благодатненського НВК, Могутненського НВК, Степового НВК.

Чим більше заглиблюєшся у педагогічний скарб Сухомлинського-Добротворця, тим краще усвідомлюєш, що гуманістична педагогіка Василя Сухомлинського невичерпна, вона назавжди залишиться педагогікою завтрашнього дня.

«Вірте в талант і творчі сили кожного вихованця!» – так звертався до педагогів В.О.Сухомлинський. Досвід власної багаторічної практики, узагальнення величезної педагогічної спадщини переконали його в тому, що «сила і можливості виховання невичерпні».

Категорія: Новини | Переглядів: 1232 | Додав: glorikum
Відділ інформує
Форма входу
Пошук
Категорії розділу
Новини
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Корисні посилання
glorikum © 2024
Хостинг від uCoz